Echt buiten

Toe aan wat ontspanning? Kom lekker uitwaaien in bed & breakfast de Hiddingh Hoeve!

Smeerling bestaat uit een aantal verspreide Westerwoldse boerderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw die tezamen de status hebben van beschermd dorpsgezicht Smeerling.

De afgelegen locatie midden in een prachtig natuurgebied  van Natuurmonumenten zorgt er voor dat Smeerling de ideale locatie is om heerlijk te onthaasten.  Er kan prachtig gewandeld en gefietst worden.  Diverse wandel en fietsroutes starten in of komen langs  Smeerling. Wandelaars en fietsers hebben hier een ruimte keuze uit prachtige routes. Ook het Naoberpad komt hier langs.

Op deze pagina geven wij een overzicht wat er allemaal te beleven is in de omgeving en in Smeerling zelf.

Wat is er te doen

HET THEEHUYS

Op een steenworp afstand van Hiddingh Hoeve ligt in een mooie Saksische boederij De Gasterij Natuurlijk Smeerling. De plek voor een lunch, highthee of een drankje. Bij al het lekkers uit de (h)eerlijke ambachtelijke keuken maken zij gebruik van mooie producten uit eigen tuin en streek.

Website

DE ANTIEK BOERDERIJ

Dichtbij onze bed and breakfast ligt de leuke Antiek boerderij van Smeerling. Hier wordt antiek, vintage en curiosa verkocht en tevens zijn ze gespecialiseerd in restauratie van antieke meubelen. Wanneer u graag opzoek gaat naar unieke vintage spulletjes, dan is dit zeker een aanrader.

Website

BOURTANGE

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde, ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Website